Tags

, , , , , , , , , , , ,

Omdat de beveiligers van Schiphol tot een akkoord komen met de vakbond, kunnen wij zonder problemen onze vakantie naar Schotland beginnen. We vliegen met KLM naar Inverness, om vervolgens de Route 500 te rijden langs de Schotse kust.

We verblijven de eerste 2 nachten in een hotel in Thurso, een mooie uitvalbasis om voor het eerst kennis te maken met Schotland. De eerste dag zien we al veel moois aan ons voorbij trekken.

Op dag 2 gaan we naar John o’ Groats. Het dorp zou zijn naam ontlenen aan een Hollander, Jan de Groot, die hier rond 1496 verbleef. Het is het meest Noordelijke punt van Schotland. Vanaf hier (en v.v.) fietsen velen naar Land’s End, Cornwall. Dit is het meest zuidwestelijke punt in Engeland. De afstand is meer dan 1400 km.Het is een prachtige dag, met veel zon. We zien het kasteel Mey, Keiss House en wandelen naar the Old man of Wick. Langs de kliffen kan je prachtige wandelen en je ziet prachtige rotspartijen.
Aan het eind van een lange, mooie dag wandelen we nog door Thurso. De dorpjes hier zijn klein, maar er is altijd wel iets te zien. Het landschap is hier vrij vlak, nog niet echt de Schotse Hooglanden, maar daar zal snel verandering in komen.


Route dag 1

Route dag 2

Alle foto’s, inclusief GPS, staan op Flickr