Tags

, , , , , , , , , , , ,

Hij lag al een maandje in de kast stof te vangen, maar vandaag mocht ie voor het eerst mee aan de wandel, mijn nieuwe Fujifilm XF 100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR.

Ik heb heel lang getwijfeld over de aanschaf van deze lens, en om verschillende redenen. Ik ben zéér tevreden met de Fujifilm Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS, de 100-400 is een zwaargewicht en de prijs is ook een dingetje.

In juni ga ik mee op een fotoreis om Papegaaiduikers te fotograferen op de Farne-Eilanden. Deze “vogelreis” is een langgekoesterde wens….en ik had de angst dat mijn telelens niet voldoende zou zijn. Ik weet dat je daar bijna naast deze vogels kunt zitten, maar voor het aanvliegen met vis heb je toch wel wat mm nodig.

Fujifilm kwam met een Cashback-aktie, de winkel deed er nog een grote korting boven op en toen heb ik de lens gekocht. Met in mijn achterhoofd om deze weer te verkopen als ik de lens echt te groot vind om mee te nemen op een wandeling. Nu wandelt het een stuk fijner met mijn Caruba harnas. Voor 17 euro is dit een goede investering geweest.

Vandaag heb ik dus de eerste foto’s gemaakt en ik ben er blij mee. Het is wel weer even denken om de sluitertijd hoog genoeg te houden. Het gewicht viel me erg mee en de kwaliteit is, zoals altijd bij Fuji, prachtig.

Joke en ik hebben gewandeld in het Oostvaardersveld. Het was een lekkere wandeling en de paarden waren er gelukkig ook nog. Jammer genoeg is er veel te doen om de paarden en opeens hadden we een veulen wat kwam bedelen om voer. Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt en is een rechtstreeks gevolg van het (bij)voeren van de aktievoerders. Wij hebben het paard genegeerd al was dat vanwege zijn formaat nogal lastig.

Alle foto’s zijn met de 100-400 gemaakt