Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Voor mezelf MOEST er iets veranderen. Ik was niet gezond bezig met voeding en ik was er klaar mee. Ik at gerust goed en verstandig maar de tijd tussen de maaltijden door werd gevuld met snoep, koek en allerlei andere lekkere dingen.

De weegschaal en bloeddruk bleven stijgen evenals mijn ergernis en frustratie. Veel rondgesnuffeld en ik kwam uit bij het KHA eten, dus minder koolhydraten eten. Gewoon minder en niet in het extreme met Keto-meters en weet ik wat allemaal.

De eerste week heb ik zoveel mogelijk de suikers laten staan en alleen het ontbijt aangepast. Ik wil niet te rigoureus maar gewoon rustig aan veranderingen in mijn voeding aanpassen. Er hoort ook een ander boodschappenlijstje bij en veel leeswerk.

Ik heb het kookboek Oanh’s kitchen gekocht. Er staan leuke, simpele recepten in en haar blog en Facebookpagina geeft mij ook genoeg informatie en menu-ideeen.

Dus week 1 kon van start gaan. Het is niet al te ingewikkeld, maar ik begreep wel dat ik er goed om moest denken dat ik op de verpakking vooral moest zoeken naar de koolhydraten. Is het 5 of minder per 100 gram dan is het goed.

Na een weekje op diverse foro te hebben rondgesnuffeld, ben ik er achter dat KHBeperkt beter bij me past. Ik wil af en toe brood of een pieper opsmikkelen. Gisteravond hebben we voor het eerst pasta, gemaakt van courgette gegeten, de zgn courgettini. Ik wist niet wat ik er van kon verwachten, maar het was echt super lekker. Ik had een pastasaus gemaakt en de courgettini er nog 2 minuten in mee laten sudderen. Wauw!! dus én heel lekker én heel gezond…( en natuurlijk is de pastasaus zoals altijd helemaal vers gemaakt, niet van die vieze troep uit pakjes, zakjes en potjes.

Ik eet héél lekker. Bloemkoolrijst?? heerlijk bij de Curry die ik had gemaakt. Aubergine-lasagna is een blijvertje en ondertussen bak ik ook een heerlijke chocoladecake, wel kha-vrij natuurlijk. Ik heb -naar mijn gevoel- meer energie en wonderen bestaan: ik was na 2 weken helemaal van de suiker afgekickt. Gewoon geen zin meer in. En áls ik lekkere trek neem, neem ik een stukje 85% pure chocolade. Niet al te zoet maar erg lekker.

Op mijn werk neem ik mijn eigen eten mee want dat vind ik handiger, lekkerder maar vooral gezonder.

Ik ben nu 3 weken bezig en voel me echt fitter. Deze manier van eten is niet geschikt als je van kant-en-klaar en snel houdt. Je moet in de supermarkt kijken wat geschikt is en het leuk vinden om sauzen zelf te maken. Zo kan de ene tomatenpassata dubbel zoveel koolhydraten bevatten.

Recepten ga ik hier niet delen, Pinterest, Instagram en het WWW staan er vol mee. Ik ga wel af en toe foto’s maken van de gerechten, gewoon omdat ik dat leuk vind.

oja…had ik al gezegd dat ik 5 kilo kwijt ben????

Afbeeldingsresultaat voor 5 kilo