Tags

, , , , , , , , , , ,

Héél lang geleden, ergens in de vorige eeuw, zijn we met de kids naar de dierentuin in Emmen geweest. (Ik herinner me vooral een héél warme vlindertuin…)

Toen ging je nog naar de dierentuin, tegenwoordig is het een Adventure Zoo. Omdat het zo’n beetje aan de andere kant van Nederland ligt, hebben Joke en ik er maar een hotelletje bij geboekt. Volgens de verhalen zouden we het nooit in 1 dag kunnen zien…

Regen, kou en sneeuw was dat weekeind voorspeld, en we hebben het ook gekregen. Maar dat houdt ons niet tegen, we gaan op Adventure in Wildlands. Bij de ingang staat  “het team” van de Vriendenloterij, voor mij geen goed begin van de dag. Ik word nooit blij als mensen niet weten wat Nee betekent…en zo’n beetje aan je vast gaan hangen.

Ons eerste avontuur gaat naar Nordica, wat voor mij het hoogtepunt is: IJSberen…maar helaas is er maar 1, want de andere 3 zitten aan de achterkant en die zijn niet te zien. De IJsbeer die we zien, is aan het IJSberen, hij/zij loopt het zelfde stukje, het ziet er een beetje zielig uit. Hij loopt langs de reiger die er stoïcijns blijft zitten. Stoer!!

We lopen terug en gaan richting Olifanten. We lopen via de Vlindertuin. Het temperatuurverschil is zo groot, dat mijn camera blijft beslaan. Na een halfuurtje geloof ik het wel, we gaan weer lekker de regen in. Gelukkig vind ik in mijn tas 2 regenhoezen voor de camera. Ze zitten al een jaar of 5 in mijn tas, maar nu worden ze dus gebruikt. Beter mee verlegen dan om verlegen denk ik dan maar.


Ondertussen tikt de tijd door en lopen we terug voor de lunch. We hebben afgesproken met een kennisje van Facebook en het is altijd leuk om elkaar IRL te ontmoeten. Hierna lopen we het rondje over de Serenga. Bij de leeuwen kunnen we overdekt staan om wat leuke foto’s te maken, maar verder is er weinig te zien. Later lees ik op het www dat “wegens onderhoud van de steppe” de meeste dieren weg waren. Tja….. daar waren we ook al achter. Nog nooit zo weinig dieren gezien in een dierentuin Adventure Zoo.


De regen wordt steeds erger, dus we besluiten naar de overdekte Jungola te gaan. Daar is genoeg te zien, olifanten, apen en vogels.

Na een lekker bakkie koffie gaan we weer op pad, maar ondertussen blijkt het te sneeuwen. We laten een prachtige fotokans liggen ( olifanten in de sneeuw) want alle apperatuur is droog ingepakt en blijft in de rugzak.

Genoeg is genoeg, we besluiten naar het hotel te gaan en bij de open haard aan de borrel te gaan.

En?? hoe was het??? dat wordt natuurlijk gevraagd. Ik moest er over nadenken. Ik vind het super dat de dieren zoveel ruimte hebben. Voor kinderen is het een leuk park waar veel te beleven is. Het is een echt Adventure park. Gezinnen zullen hier een heel leuke dag hebben. Voor mezelf, om dieren te fotografen, zal ik hier niet snel terug gaan. Maar een dagje met de kleinzoons…ik denk dat ze een topdag zullen hebben en oma en opa ook …

Alle foto’s staan op Flickr