Tags

, , , , , , , , , ,

Na 2 dagen op de Farne-eilanden zou ik bijna vergeten dat ik een vogelreis heb geboekt en geen puffin-trip. Het weer is omgeslagen en de Farne-eilanden worden onbereikbaar door de harde wind. We gaan dus het binnenland in, op zoek naar de Schotse sneeuwhoen ( die van die fles Whisky Famous Grouse) die alleen in Ierland en de UK voorkomt.

Het landschap is prachtig en de stemming in de bus is opperbest. De echte vogelaars zijn er klaar voor om de bijzonder vogels te mogen zien. We worden niet teleur gesteld

Terwijl we de Wulp bewonderen, wandelt de rode patrijs langs de auto


Even later zien we de Schotse sneeuwhoen…en nog 1 en nog 1… Grappig hoe ze boven het maaiveld uitkomen met hun koppies. Iedereen is in opperbeste stemming, we zien we heel veel mooie vogels. Eigenlijk is het te mooi om waar te zijn, we kunnen zo ons lijstje afvinken….
Grote fazanten lopen in het weiland, prachtig van kleur zodat je ze niet over het hoofd kan zien

Op Bass Rock zitten 140.000 Jan van Genten, 10% van de wereldpopulatie. (De Latijnse naam voor de jan-van-gent, Morus bassanus, is dan ook afgeleid van de naam Bass Rock. Tot in de negentiende eeuw gold de jan-van-gent als een delicatesse en werd op de markt van het nabij gelegen Edinburgh voor ‘two shillings and fourpence’ als solan goose verkocht) 

Het is 1 grote rokende mierenhoop. Je weet niet wat je ziet, ongelooflijk, zoveel vogels bij elkaar…het gaat je verbeelding te bovenMeer foto’s vind je op Flickr