Tags

, , , , , ,

In juni zijn we een week naar ons geliefde Ierland gegaan. Deze keer zijn we niet rond gaan rijden maar hebben op 1 adres gelogeerd in Killarney. Dit is een prachtige uitvalbasis waar je alle kanten op kunt. Wat houden we toch van de B&B’s, zoveel leuker als een hotel en altijd goed voor plezier en leuke gesprekken.
Al lange tijd stond de Rock of Cashel op mijn verlanglijstje, dus dat werd de eerste stop nu we hier toch langs kwamen,onderweg van Dublin naar Killarney. Prachtig en imposant!

De vorige keer hadden we de Ring of Kerry gedeeltelijk in de mist gereden, maar daar hadden we nu geen last van. De ring rij je het best tegen de klok in, om te voorkomen dat je achter de toeristenbussen vast zit. En ja, hij zat er nog, de man met de ezel en de hond. Wat zal hij vaak op foto’s staan… Hij maakt van gras een St Brigit’s Cross‘, wat je huis beschermt tegen het kwaad, brand en honger

Het was een prachtige rit met schitterende landschappen. Maar ook hier zie je het effect van grootschalig toerisme en recreatie. Ik begrijp het zeker maar vind het ook wel wat jammer… Opeens zie ik ook een opgezette puffin.( de geit is echt) ..oeps…levend zijn ze toch een stuk leuker!


Het was mooi om de Ring nog eens te rijden, want je blijft je vergapen aan de schoonheid van dit land.
Kijk alle foto’s op Flickr