Tags

, , , , , , , , , , , , , , ,

Vorig jaar was ik met Joke voor het eerst naar de Markerwadden. Het leek ons een leuk plan om ieder te gaan kijken hoe het natuurgebied zich ontwikkelt in de komende jaren. Met een charterschip uit Enkhuizen hadden we via Fogol. En dit was een goede keus, aan boord kregen we een heel leuke lezing en er gingen 3 gidsen mee. Ik hou ervan om zelf te wandelen, maar met een gids is het wel heel interessant. Je bent het niet “verplicht”maar ik kan het zeker aanraden. Je ziet toch meer met extra ogen.

En er zit natuurlijk een heel bijzonder broedpaar, want de IJseend heeft voor het eerst een nestje in Nederland met 4 jongen.

visdiefjes

kemphanen

slangenkruid

Het verhaal van vorig jaar vind je hier . Toen liepen we in een kale zandvlakte, nu wisten we niet wat we zagen. De Markerwadden was omgetoverd in een fantastische groene wereld met heel veel vogels.

kluut

kleine plevier

Met veel ogen zie je meer. Opeens horen we dat de IJseend gezien is. Wij hadden het gemist! Ze zwommen ver weg en met mijn telelens kreeg ik ze er gelukkig wel op

IJseend met pulletjes

We kijken onze ogen uit naar het prachtige landschap wat vooral vol staat met moerasandijvie

casarca eenden

klaproos

gele kwikstaart

rietgors

echte kamille

jonge kopmeeuw

ralreiger

pontische meeuw

We hebben een fantastische dag, en we zijn nog niet klaar, want bij het wegvaren ziet de gids een ralreiger in het riet wegduiken. Als dan ook nog bij de sluizen van Enkhuizen de Pontische meeuw zit, kan mijn dag niet meer stuk. Wat een prachtige trip hebben we gehad. Volgend jaar weer
Alle foto’s van de Markerwadden vind je op Flickr