Tags

, , , , , , , , , ,

Gisterochtend ben ik weer gaan wandelen in het Oostvaardersveld. Ik vind het heerlijk om alleen te lopen, te kijken, te observeren en te genieten van al het moois. De wandeling begon goed, 2 herten keken me net zo verbaasd aan als ik hen. We bleven alledrie doodstil staan en keken elkaar diep in de ogen. Toen deden de herten waar ze zo goed in zijn…opgaan in de omgeving…weg..

Bij de eerste hut was al genoeg te zien, de kwikstaart, rietgors , blauwborst en fitis vlogen af en aan. Dat beloofde wat….


Ondertussen hoorde ik de hele tijd de koekoek roepen. Nu hoor ik die al jaren, ik zie ze wel vliegen maar op de foto…dat wil niet. Maar opeens zag ik hem zitten…wel heel ver weg maar het was er toch echt 1.

Bij de volgende hut zat het vol met zwaluwtjes, zo schattig om te zien en niet bang. Ook de putter kwam even kijken

Ondertussen gaf de fluiter een concert terwijl mw Rietgors toekeek


Het was ondertussen flink warm geworden dus het werd wat stiller.
Tijdens deze wandeling dacht ik terug aan een oud idee, een lichtgewicht stoeltje mee in de tas. Om zo eens een uurtje bij een rietkraag te gaan zitten, want daar was een feest van zangers aan de gang. Misschien moet ik hier toch nog eens naar kijken.
Bij de laatste hut kreeg ik van een meneer een hele verhandeling over crop vs ff, echt, daar hoef je bij mij niet mee aan te komen. Dat is toch meer een mannendingetje, laat mij lekker foto’s maken.
Ondertussen zag ik van alles vliegen.
Voor het eerst heb ik oeverzwaluwtjes gefotografeerd. Ik weet hoe ver ze zaten en hoe klein ze zijn, jeetje, wat presteert de Fuji goed met de 100-400 + 1.4 extender . Ik ben er echt van onder de indruk.


Omdat ik al weer een uurtje of 4 aan de loop was, ging ik richting auto
Ik werd begeleid door een concert van de blauwborst. Wat een heerlijke dag!!